Zdravá ovsená kaše s ovocem

Zdravá ovsená kaše s ovocem

Zdravá ovsená kaše s ovocem

Ingredience:

  • 1 šálek ovesných vloček
  • 2 šálky vody
  • 1/2 šálku libovolného mléka (např. mandlové, sójové, kravské)
  • 1–2 polévkové lžíce sirupu slazeného stévií
  • Čerstvé nebo mražené ovoce dle chuti (např. jahody, banány, borůvky)
  • Ořechy nebo semínka na ozdobu (např. mandle, vlašské ořechy, dýňová semínka)
  • Skořice nebo vanilkový extrakt pro dochucení (volitelné)

Postup:

  1. Příprava ovesných vloček: V hrnci smíchejte ovesné vločky s vodou a přiveďte k varu. Vařte na středním ohni asi 5–7 minut nebo dokud nejsou vločky měkké a kaše má požadovanou konzistenci.
  2. Přidání mléka a sirupu ze stévie: Přilijte polovinu šálku libovolného mléka do ovesné kaše a přidejte 1–2 polévkové lžíce sirupu slazeného stévií podle své chuti. Promíchejte.
  3. Přidání ovoce: Přidejte čerstvé nebo mražené ovoce dle svých preferencí do kaše a opatrně promíchejte.
  4. Dochucení (volitelné): Pokud si přejete, přidejte špetku skořice nebo vanilkový extrakt pro další chuťovou vrstvu.
  5. Podávání: Kaši podávejte teplou v miskách a ozdobte ji ořechy nebo semínky pro křupavost a další nutriční hodnotu.
  6. Doplňky: Pokud máte rádi texturu, můžete do kaše přidat i jemně nasekané banány nebo jahody.

Tip:

  • Můžete si připravit větší dávku ovesné kaše a uložit ji do lednice na několik dní. Před podáváním jen ohřejte a přidejte čerstvé ovoce a ořechy.
Zpět na blog