1/2 šálku libovolného mléka (např. mandlové, sójové, kravské)
1–2 polévkové lžíce sirupu slazeného stévií
Čerstvé nebo mražené ovoce dle chuti (např. jahody, banány, borůvky)
Ořechy nebo semínka na ozdobu (např. mandle, vlašské ořechy, dýňová semínka)
Skořice nebo vanilkový extrakt pro dochucení (volitelné)
Postup:
Příprava ovesných vloček: V hrnci smíchejte ovesné vločky s vodou a přiveďte k varu. Vařte na středním ohni asi 5–7 minut nebo dokud nejsou vločky měkké a kaše má požadovanou konzistenci.
Přidání mléka a sirupu ze stévie: Přilijte polovinu šálku libovolného mléka do ovesné kaše a přidejte 1–2 polévkové lžíce sirupu slazeného stévií podle své chuti. Promíchejte.
Přidání ovoce: Přidejte čerstvé nebo mražené ovoce dle svých preferencí do kaše a opatrně promíchejte.
Dochucení (volitelné): Pokud si přejete, přidejte špetku skořice nebo vanilkový extrakt pro další chuťovou vrstvu.
Podávání: Kaši podávejte teplou v miskách a ozdobte ji ořechy nebo semínky pro křupavost a další nutriční hodnotu.
Doplňky: Pokud máte rádi texturu, můžete do kaše přidat i jemně nasekané banány nebo jahody.
Tip:
Můžete si připravit větší dávku ovesné kaše a uložit ji do lednice na několik dní. Před podáváním jen ohřejte a přidejte čerstvé ovoce a ořechy.